Eurosfera, Belgrade

Како до јавне управе по мери грађана? Радио Београд 1 – „У средишту пажње“

Закон о управном поступку, којим се између осталог регулише рад јавне управе, донесен је 2016-те године. Седам година касније поставља се питање – да ли је Закон остварио свој циљ, да ли је заиста у функцији грађана и привреде или су потребне корекције? Да ли имамо државу по мери грађана и шта би требало учинити да јавна управа заиста буде сервис грађана? Управо о томе ће се разговарати на конференцији која ће ускоро бити одржана у Београду под покровитељством Народне Скупштине Републике Србије, уз учешће домаћих и страних стручњака и у организацији Консултантске куће „Еуросфера“ (слушајте емисију кликом на наранџасто округло дугме Play).

Какав је значај Закона о управном поступку за грађане и за привреду? Која искуства из других земаља можемо усвојити како би се побољшао рад јавне управе?

Гости емисије „У средишту пажње“ (Радио Београд 1) су проф. Стеван Лилић са Правног факултета Универзитета у Београду и Михајло Рабреновић, проф. стратегијског менаџмента у јавном сектору. У разговор ће се укључити и проф. Предраг Димитријевић са Правног факултета Универзитета у Нишу, проф. Зоран Лончар са Правног факултета Универзитета у Новом Саду, као и др Катја Штембергер Бризани са Правног факултета Универзитета у Љубљани.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

Related posts

Атанацковић, Унија послодаваца Србије: управне поступке скратити и поједноставити

Eurosfera

Еуросфера одржала конференцију уз подршку Групе за Србију Британског парламента

Eurosfera

Проф. Лилић: Да ли је ЗУП-у потребан „генерални сервис“?

Eurosfera

Оставите коментар