Eurosfera, Belgrade Housing

ОРЛИЋ: ЗАКАЗАНА КОНФЕРЕНЦИЈА О САРАДЊИ СА УК

Др Владимир Орлић, потпредседник Народне скупштине Републике Србије

Унапређењем комуникације до веће трговинске сарадње

У понедељак, 1. новембра 2021. године ће се у Клубу народних посланика у Београду одржати Конференција посвећена британско-српским односима.

У знаку снажне подршке законодавног тела јачању привредне, али и научне и културне сарадње, програм конференције ће обухватити и питања од значаја за сарадњу група пријатељства посланика Парламента Велике Британије и Скупштине Србије.

Тим поводом, др Владимир Орлић, потпредседник Народне скупштине је изјавио:

„Унапред се радујемо што ће се на предстојећој конференцији и овога пута окупити посленици државних, привредних, културних и научних установа, као и удружења, у циљу давања доприноса новим видовима сарадње између Велике Британије и Србије. Недавно ступање на снагу Споразума о партнерству, трговини и сарадњи између Србије и Велике Британије, као и Брегзит, наведеним циљевима у билателарној сарадњи дају нове и другачије могућности, које ћемо заједно покушати да реализујемо у наредном периоду.”

Организатор конференције је „Еуросфера“ из Београда, која je на основу предлога “сачинила радну верзију програма, обавештава заинтересоване за учешће путем сајта www.eurosfera.org и средстава јавног информисања, а обезбедиће симултано превођење, и организоваће коктел и освежења током пауза, заједно са друштвено одговорним компанијама.

Информације: Моб. 064 105 40 85; seminar@eurosfera.org

Related posts

Подршка Англиканске цркве Шестој британско-српској Еуросфера конференцији

Eurosfera

Политика, 31.5.2021.: Лондон смањује царине на српске производе

Eurosfera

Најава Британско-српске конференције у Вестима РТС 1 www.eurosfera.org

Eurosfera

Оставите коментар